Friday, September 5, 2014

sEkoLah PunYa AktiViTi

assalamualaikum salam sejahtera salam 1 Malaysia :) :)


PErh mcm dh nk bagi ucapan dekat perhimpunan...hehee, skema kan tuh
Alhamdulillah masih diberi rezeki tuk berkhidmat d Skk Smk Bandar utama Damansara 3...
best x g sekolah ada je program....cu teka nape best?? haahahaa....best la xpyh masuk kelas :P

29 ogos sekolah buat sambutan hari kemerdekaan stat dr pukul 7.30 sampai kul 9.30 jeeee...lps tu mengajar seperti biasa plus budak2 form 5 ada exam.. PERCUBAAN SPM..
sambutan hari kemerdekaan tuh lambat sikit stat sbb kitaorang tggu orang tb3 datang...hehe
waah mentang2 duk bandar utama...tb3 terus..

antara aktviti spanjang sambutan hr tu ada gimik kemerdekaan dari pelajar2...maaf la x amik gmbar pun...hehee, amik video saja..lepas tu ada nyanyi2 lagu patriotik lagu warisan,disinilah kita (tema kemerdekaan kita thn 2014) best lagu ni....mendayu-dayu bila dengar..

 senaman aerobik pun ada...sekolah ada jemput tetamu dari uitm xsilap diorng la yang conduct senaman tu...kita guru2 ni bersama pelajar duk kat bawah ikut diorng....huyyo happening betul...Pengetua dgn PK1 pon sporting abes.. ada gambar jap nk tepek :P :D


eh aku pun ada terselit sikit kat blakang cg fatimah...hehe

memang menjadi lah senaMAn ni....terasa pinggAng2 ....tuan pengetua pun bersemangat abes, sampai buang kasut tggl pakai sarung kaki je...kaki sakit katanya..pakai kasut kulit...kikiki

9.30 pagi...program abes sudah...dan aku kena standby tuk masuk kls form5 diorng ada exam kul 10.00...pendidikan moral hari tu kalo xsilap... 

sambutan hari kemerdekaan DONE!! selamat menyambut MERdeKA yang ke-57 "DI siniLah lahirnya sebuah CInTa"

Wednesday, August 13, 2014

Hala Tuju

Assalamualaikum sahabat-sahabat ku........

Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari raya adilfitri dua ribu empat belaaaasss.
Panjang betul 2014 tu, itu menunjukkan lama bebenor aku tak meng'update' blog. Bukan apa masa tak mengizinkan dan terdapat beberapa kekangan yang xdapat dielakkan.

Kalo tengokkan tajuk post kali ini adalah HALA TUJU... haish..dah masuk setahun sebulan dah kut aku masih lagi mencari pekerjaan yang tetap lepas aku resign 17 Julai 2013 di syarikat yang lama. Sampai sekarang masih belum ada rezeki. Tapi xpe aku percaya dengan rezeki Allah, setiap orang mempunyai rezeki yang berbeza ada yang cepat ada yang lambat,hehee...macam jodoh jugak,hehe. Jadi kena sabar la dengan ujianNya.

Berbalik kepada pasal berhenti kerja tahun 2013, berhenti kerja bukan saja2 berhenti bukan sebab ada kes hehe....berhenti kerja sebab perlu bagi comitment dekat kedua orang tua. Ayah aku ditimpa kemalangan, jadi pergerakan mak ayah terbatas untuk pergi ke sana ke mari sebab ayah dah tak boleh jalan tak boleh nak bawa kereta atau motor.

Aku sebagai anak yang masih bujang ini terasa terpanggil untuk balik ke kampung menjaga mereka. Aku ambil keputusan untuk berhenti kerja terus dan balik kampung disamping berniat untuk terus tinggal di kampung mencari kerja di sana. hehehe.

Seronok betul berada di kampung tambah-tambah berada dekat dengan mak ayah. Kadang-kadang datang jugak stress sebab memikirkan pasal kerja tambah-tambah ada kereta yang perlu dibayar setiap bulan, 3 4 bulan sempat lagi aku cover, lepas tu ayah yang tolong bayarkan. Terima kasih ayah. Sebetulnya sangat susah untuk dapat kerja di kelantan,huhhuhu.

Dipendekkan cerita awal bulan 4 tahun 2014 kakak aku yang kerja kL mesej cakap mintak tolong jagakan anak dia sebab dia perlu menghadiri program yang company dia buat. Disebabkan ayah aku dah semakin sembuh dan boleh berjalan boleh bawa kereta dia benarkan aku pergi kL balik dan benarkan aku cari kerja di KL. (xpe la mungkin rezekiku di KL kut). Agak berat hati mau tinggalkan mak ayah sebab lama kut tinggal di kampung hampir 10 bulan. Menangiss guaaaa

Akhirnya bawa la diri ke KL balik, adui tak de rezeki nak dapat kerja di kelantan. Berada di KL sambil tengok-tengokkn anak sedara aku mencari kerja, mencari dan terus mencari. don't give up, niat dihati dah tak nak cari kerja yang berkait dengan apa yang aku belajar. hohohoho...nak mintak kerja admin la ape la sudahnya nya pergi interview companya xyakin sebab aku xde pengalaman, penah jalani training customer service domino pizza...hahahaa....lawak betul abih training aku choww.....tapi yang best duit training dapat... dapatlah cover balik duit minyak aku.

Akhir bulan 5 2014, kawan kakak aku ada warwarkan di facebook nak pakai guru ganti di sek men keb bandar utama damansara 3. aku pun isi online guru ganti selangor, seminggu kemudian dapat panggilan dari PPD suruh datang interview dan pegawai ppd tu terus cakap aku boleh datang ke sekoloh esoknya(hari jumaat) tuk lapor diri tapi aku mintak hari isnin sebab xth lg sekolah tu kat mna,hehee...Alhamdulillah jadi cikgu,hehee..xpenah bermimpi jadi cikgu. :D

Sekarang dah bulan 8, kontrak ganti cikgu hari tu dah abis raya hari tu dan alhamdulillah terus ditawarkan untuk sambung ganti cikgu yang sepatutnya bersalin seminggu lepas raya tapiiiiiiiiiii sampai sekarang cikgu tu tak bersalin lagi katanya doktor tersalah kira hari,eh boleh pulak... aku hanya menunggu panggilan dari sekolah je la sambil2 mencari kerja. Kalau boleh aku mahukan pekerjaan yang tetap xde la pening kepala memikirkan pasal kerja seterusnya atau pasal gaji..hmmm masih belum ada rezeki....yang penting perlu sabar tabah menghadapi dugaan dari Nya...hanya usaha dan doa yang mampu aku lakukan. Moga ada sinar baru untuk ku kelak,mudah-mudahan :) . Wallahuallam,Sekian.







Monday, June 4, 2012

projek kawen..... ;p

jeng jeng..........hahaa, tgk tajuk mesti gempak ni walhal bukan aku nk kawen....hehee
kakak aku yg nk kawen tp aku yg sibuk mengalahkan pengantin mana id0knye....semua hal aku urus sbb kakak aku duk sabah j-Qaf.............tgh2 bln 6 ni br nk balik....tarikh nikahnye 13.7 , kira mmg xwat pape la die eh...........aku jugak......

tuk mjlis dia aku tlng buat kad kawen.......wat tuk orng kg je la, tuk kenalan di0rng tunang dia dh tempah
aku wat biasa2 je pun, mklumla xbiasa....hehe [sape suh aku wat,ikut suka ar.. :D]

                                              ni la lbih kurang rupa kad kawen buatan ku... 
                                                                    haha bereh dop??


pastu aku tawarkan diri tuk buat bunga dulang....gile rajin,hahaha.....bukan ape berkenan tgk bunga tu
tu pun sbb opismate yg kenalkan.......nk tau bunga ape??? hehe........ bunga DIP...

c0mey weh bunga dip...tp rumit gok nk watnya, sensitip........xboleh wat dtmpt berangin,hooooooooooo
peluh kej0ng la nk sudah ni......dh la br nk stat ni,hadoi.....chay0k2!!!
nk wat bunga ni nk kena potong dawai satu-satu tuk wak kelompok dia...pastu celop cecair dip
tggu kering br leh cantum jdkan bunga............huhuhhu, pnjng kalo nk bercerita ni...sikit2 sudah,hehe

nati aku tepek serba sedikit gambar yg aku nga opismate wat...


                                                       kelopok bunga ni kena celop satu satu....

                                                 ni rupa bunga tulip aku la wt...... :)

                                                    ni bunga ros....opismate wat... :)

p/s: lps ni kena gigih wat sorng2..masa makin suntuk,uwaaaaaaaa.....

Monday, April 23, 2012

pReVE'

assalamualaikum semua.... ;)
saje je ni lama x nulis kat myblog ni.....mggu lps pegi showr00m proton dgn ladies 728,hehhee..........nk tgk preve la ape lagi....awl2 pg lagi kua rumah semangat nih, kak fatimah merangkap 'mak' dlm rumah kami pagi2 dh bising kejut kitaorng suh mandi.....ayyo ngantuk la mak ,sblm g tgk preve harusla breakfast dulu kat kedai bwh pokok sri petaling....yumyumyum....sedap nasi lemak citu, gilaaa ramai orng dtg makan kul 11 pun penuh lg kal0 hujung mggu....terutama orng cina, h0h..masyuk tokey kedai tuh!! 0K....pegi makan dulu
kak fatimah & cik ifa pekena roti telur....nyumnyum

aku nasi lemak....cik mar roti telur gak....

Alhamdulillah kenyang..........syukur, next locati0n prot0n....dekat je tmpt,hehehe...........sampai proton tpt2 kul 10am... aku la orng pertama masuk showroom semangat weh....padahal tuan yg nk survey nye 'mak',hahaha.....ape aku kesah!!siap orng tuh ckp ai dh nk tukar preve ke......??? hahaha....nop nop ku masih setia ngan keta ku....syng lg xsampai setahun lg guna.... OK, back to preve.....bes0rnya preve....smart ar.....sama tggi ngan aku.....duduk dlm tu tnggelam den kalu bwk keta preve neh....wallawei...dia punya boot bes0r gila....besor lg pada saga aku.....nk tido dlm tuh 2 orng pun muat aku rasa,hehehee....elokla buat 'mak' kalo nk beli boleh letak oven dia,incase nk pindah ke...sekali angkut...settle!!! nak tepek preve sket
                                      ni la 'mak' aka kak fatimah..hahaha....bes0r dop preve ni???

ada lg sambungan citer....uncle salesman pening ngan kitaorng,hehe...betul ke bdk2 ni...ke saje2 nk dtg tgk...bnyk cantek [dlm hati uncle la kut]...pastu aku tnya la uncle,ada test drive tak??? dia cakap ada....eh,u ada lesen keerr???sEe.....uncle tuh mcm x percaya,mklumla ktaorng ni semua awet muda....hahaa,mcm bdk sek.men...alamak time ni aku duk main tarik tali nk test drive ke x....antara aku ngan housemate sorng lg...cik yaya..... 'mak' mmg x ar....xpenah bwk keta....takut katanya,awal2 tuh suh uncle tuh bwk...kitaorang duk belakng,ada ke patut... :D alaamak xbest ni, last2 cik yaya la bwk...0k bg lesen tuk photostat...br leh test drive.......test drive dekat2 je..pusing bgnn proton,hahaa....2 r0und siap,lawak2...

preve test drive

alahai gambar cik yaya xde ar kat preve....xpe la tepek gambar dia ngan keta lain la....lps pegi proton,pegi tgk keta ford pulak....tu keta idaman cik iffa kita....aku ngan cik mar xpegi sbb kul 3 keje....sedih hr mggu pun mau kerja kaaa???

cik yaya....semua keta dia test ..wahh mant0p!! 

p/s:kempunan den nk bwk preve...hrp2 jadi lah 'mak' beli preve.....boleh tompang bwk...hahhaa

Thursday, February 2, 2012

sk GuAL siT0k...

setelah sekian lama...kami bertemu kembali, setelah 12 thn xbertemu lps tgglkan sekolah rendah thn 2000....hmm lama jgk tuh 12 thn...xsangka boleh bertemu dan berkumpul balik, kalau x kerana FACEBOOK kami xkan bertemu...mula2 list friend time skolah rendah hnya 2 3 orng,lps tu sorang kwn create group utk skolah kami..."SKGS BATCH 2000"hehee...melalui group ini la list friend skolah rendah bertambah..kami beergelak ketawa masing2 imbau kenangan masa bljr dulu... dan kami semua berbincang utk reuni0n...semuanya excited nk berkumpul...lps satu,satu kami set date....akhirnya time cuti raya cina kami decide...hehe,yg mana dh kerja awl2 lg suruh amek cuti...nk jupe neh...xsabau dlm perbincangan tuh 23/01/2012 tarikh utk berkumpul, 8.30pg kumpul di sk gual sitok... waaah...'BACK TO SCHOOL' ^_^

OK!!!..........

ada la sket gambar2 yg diambil....

gambar disekitar sk gual sitok

dari kiri ain,atiyyah,suhaida,aku...duduk dr kiri maisarah, ayu

ni lah antara yg hadir...yg lain nth kemana...janji tggl janji...
tp xpe lain kali mari deh..


ni dekat perhimpunan....hehe ^_^

selesai berkumpul di sk gual sitok...g rumah salah sorang kawan nama dia atiyyah, dia yg offer g rumah dia masa perbincangan dlm group dulu...dia sponsor mknn,hehe....bnyk btul dia masak mee kari sama soto....yum yum...makan2...
lps makan..............bincang lg, nk g jalan2...xpuas jupe lg nih, ada yg nk g kbmall...ada yg nk g rantau panjang tp 2 2 jem...mklumla semua tgh cuti, ank2 kelate semua balik...pantang cuti..rantau panjang penuh ngan manusia....jem jem...OK..last sekali decide pegi r.pnjng je la...ngan keta pulak tu....xpe la janji kita ENJOY..hehe pegi ngan 2 keta je pun utk perempuan la yg laki2 naik moto..

mula la perjalanan...ohohoho nk cari parking punya la susah,keta penuh masuk bndr r.pnjng
jeng!!! last sekali pegi cr parking kat bgnn baru siap...naseb baik ADA....kereta 1 lg xjupe parking lg...xpe, aku mintk abg yg tolong jg parking reserve 1 utk kwn kami...hahaa, ok BEREH!!.......settle psl parking...Ok cari tmpt tuk lepak sambil make 'colek buah'hehehe..
.................................................................................................................................................................
panjang weh nk bercerita....lps make 'colek' masing2 g solat zuhur...bagus2 ank sapo la ni??lps solat...cr tmpt lg tuk lepak,hahaaa....akhirnya kami yg perempuan ni decide lepak kat bgnn br siap....duduk bersila ats lantai,best2.....kami bertukar2 cerita...bergelak ketawa...bergambar sambil makan 'lokcing'...lokcing tuh satay ikan dgn air batu campur ABC.. HAd0iii...lupa 1 hal tntng member yg laki ni AMAR namanya...dia duk call2 nak dtg dari kb katanya...br lps ON CALL....rela dia dtng nk jumpe kami....aku tabik la dia ni, terharu...bagus2...gila laju dia bwk keta semata2 nk jupe kami kat rantau panjang ni....

time berkumpul kat bgnn br siap tu dia dh aada...tu la lupa nk bgtahu..sbnrnya dia sampai time kami on da way nk lepak kat bgnn br siap tuh...xsempat pun makan 'colek'...........xpe makan lokcing je la..hehe

ni haa gambar smpt di ambil time lepak kat bgnn tuh...

hahaaa....ni la tmpt lepaknya

ats dr kiri amar, tiyyah,ain,suhaida,nadia,tariq,waqi
duduk dr kiri bahiyah,ayu,seha,tihah

tAhuN 2012

haish..cepat masa berlalu...kita ni masuk thn 2012 dh (mengeluh jah aku ni..)...
cepAtnyaaaa......cepat x cepat...bulan 1 pun abih dah...dan umurku dh masuk 24 thn 3 hari lps
(31 jan)....arghh....xcaya rasa,mcm pelik pulok bila masuk umur 24...sblm ni rilek erk umur berubah (sbb br rasa tua kut,hakhakhakkk...adui)................hmmm 24 dh aku deh
.....think think
apa aZam aku thn ni....nk masuk thn 2012 hr tuh, duk pikir2 azamnya thn ni mesti kena tukar keje lain...sblm raya puasa(xth la bakpo letak syarat sblm raya..hehe) pastu 1 lg...azamnya nk cr 'tettt' utk djdikan calon kut...hahahaa, gilo molek ni....gaatal doh sero... :P
lumrah la tu dop????...... abaikan

berbalik pada umur 24 ni...hmm, aku rasa sgt2222 bersyukur ke hadrat Illahi kerana sehingga hari ini.......aku masih dberi peluang utk teruskan idup,syukur Alhamdulillah yA Allah..syukur,syukur,syukur.............syukur sbb masih lg boleh berbakti pada orng tua aku,mA dan Ayah (aku syng ma ngan ayoh aku dunia akhirat walaupun aku xpenah ucap dgn kata2 depan diorng sbb malu tp aku tunjuk dgn perbuatan, hari2 aku contact ma ngan ayah)....masih lg boleh bergelak ketawa dgn adik beradik...kawan2... syukur jgk ats nikmat yg diberikan olehNya.....
sekali lg terima kasih Ya Allah krn memberikan peluang utk hidup lg di dunia ini...jadikanlah aku insan yg berguna dn boleh diharapkan, jauhi aku dr perkara mungkar dan sentiasa dipelihara..amin =)

Thursday, August 11, 2011

puasa..

selamat berpuasa diucapkan kpd semua umat islam xkira dimana anda berada